Disse blir sammenlignet med hensyn på bildekvalitet, komprimeringsgrad og hastighet.
Jeg vil her sammenligne JPEG og Wavelet på stillbilder. Disse resultatene blir sammenlignet med PNG.
Til forskjell fra hver pixelverdi som inneholder like stor del av bildeinformasjonen, representerer koeffisientene ulik mengde informasjon. De første koeffisientene representerer mer informasjon. Denne sekvensen av koeffisienter blir dividert med en kvantifiseringsfaktor som varierer i forhold til sekvensnummeret. Dette resulterer i at en god del av koeffisientene blir avrundet til null.
Deretter blir sekvensene av verdier løpelengde-kodet med Huffman-koding. Kvantifiseringstabellen og Huffman-tabellen blir lagret sammen med de ferdigkomprimerte dataene.
Wavelet gir visuelt gode bilder også ved høy komprimeringsgrad. Det er ingen blokk-effekt
PNG har har ikke variabel bildekvalitet.
Komprimerings-graden ved Wavelet-komprimering kan variere fra ca. 2,5:1 til mer en 30:1. Ved en komprimerings-grad på 16,21:1 er bildet (subjektivt) visuelt nært originalen. Ved å sammenligne JPEG og wavelet for samme kompresjonsgrad med originalen og beregne "objektiv" bildekvalitet blir det i [2] konkludert med at JPEG er objektivt bedre en wavelet på en gikk kompresjonsgrad. GIF gav på et utvalg (3 forskjellige) bilder en gjennomsnittlig kompresjonsgrad på 3,5:1.
Tidsforbruket varierer med kompresjonsgrad, men for en gitt kompresjonsgrad bruker denne wavelet-implementasjonen rundt 0.5 sekunder på et bilde med oppløsning 513x513 der JPEG bruker rundt 2 sekunder. Jeg har ingen målinger med PNG.
PNG gir ikke på langt nær god kompresjon, og bør nok kun brukes der man ikke kan akseptere tap av bildekvalitet.